Espanjan kennelliitto on kieltänyt typistettyjen koirien osallistumisen näyttelyihin

|  Koiranäyttelyt

Espanjan kennelliitto Real Sociedad Canina Espana (RSCE) päätti kokouksessaan 23. tammikuuta 2018 kieltää näyttelyyn osallistumisen koirilta, joiden häntä tai korvat on typistetty.

Päätöksen mukaan Espanjassa näyttelyihin eivät saa osallistua koirat, jotka ovat syntyneet 1. tammikuuta 2018 tai sen jälkeen ja niiden häntä tai korvat on typistetty.

Koiranäyttelyihin ilmoittautuminen ja osallistuminen on typistyksestä huolimatta kuitenkin sallittua seuraavissa tapauksissa: typistys on tehty lääketieteellisistä syistä, jotka voidaan todistaa virallisella eläinlääkärintodistuksella tai koira on tuotu maasta, jossa typistys on sallittua, tai jossa typistys on sen toteuttamishetkellä ollut sallittua.