Taloustutkimuksen tämän vuoden helmikuussa julkaiseman arvion mukaan Suomessa on noin 800 000 koiraa. Joka viidennessä taloudessa on koira.

Koirat ovat kiinteä osa suomalaista yhteiskuntaa, ja yhä enemmän kuin perheenjäseniä. Ne ovat mukana monessa, ja niistä halutaan pitää yhä paremmin huolta. Jopa asuinpaikka voidaan valita sen mukaan, miten koiraystävällisen asuinympäristö on.

Suomen koiraystävällisin kunta -kilpailu on osa Koira kansalaisena -teemavuotta, jonka aikana Kennelliitto nostaa esille koiran roolia yhteiskunnassa ja sitä, millaisia palveluita koirat tarvitsevat.

Kilpailuun pääsee mukaan vastaamalla kuntien kirjaamoihin 19.4.lähetetyn lomakkeen kysymyksiin 7.8.2023 mennessä. Kilpailuraati voi halutessaan vielä pyytää kilpailijoilta lisäselvityksiä.

Kilpailun raatiin kuuluvat Kennelliiton hallituksen jäsen, Koira kansalaisena -teemavuoden työryhmän vetäjä Jussi Liimatainen, yrittäjä Marko Björs, Kennelliiton kunniapuheenjohtaja Helena Suni ja kaupunki- ja palvelumuotoilun lehtori Sara Ikävalko.

Kilpailussa palkitut voivat hyödyntää markkinoinnissaan Suomen koiraystävällisin kunta -saavutusta, ja Kennelliitto nostaa kuntaa ja sen toimintaa koirapalveluiden ja koiramyönteisyyden hyväksi esille myös omilla kanavillaan.

Kilpailun ilmoittautumislomake löytyy täältä. Jos toivot, että kotikuntasi lähtee mukaan kilpailuun, niin vinkkaa siitä kuntasi edustajille! Kunnan voi ilmoittaa mukaan kilpailuun vain kunnan virallinen edustaja.

Lisätietoa kilpailusta saa osoitteesta viestinta@kennelliitto.fi.