Paneeliin otetaan koiria, jotka ovat saaneet toisistaan poikkeavat polvilumpioluksaatiolausunnot. Lausunnoista on voimassa huonompi, kunnes paneeli on tutkinut koiran. Paneeliin kuuluu neljä ortopediaan erikoistunutta eläinlääkäriä ja sen päätös korvaa aiemmat lausunnot.

Polvilumpioluksaatiotutkimuksista löydät lisää tietoa tästä.

Tilaa on rajoitetulle määrälle koiria ja tarvittaessa koirat saapuvat porrastetun aikataulun mukaisesti. Omistajan tulee suorittaa Kennelliiton määräämä 42 euron käsittelymaksu ennen paneelia. Käsittelymaksua ei palauteta.

Paneeliin ilmoittaudutaan 31.3. mennessä osoitteella heidi.karjalainen@kennelliitto.fi tai Suomen Kennelliitto / Heidi Karjalainen, Kamreerintie 8, 02770 Espoo.

Ilmoittautumisessa tulee mainita koiran nimen ja rekisterinumeron lisäksi omistajan yhteystiedot sekä sähköpostiosoite. Jos kaikkia koiran polvilausuntoja ei ole vielä tallennettu Kennelliiton jalostustietojärjestelmään, tulee ilmoittautumiseen liittää myös kopio puuttuvista lausunnoista. Kennelliitto ottaa yhteyttä omistajaan viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä ja toimittaa ohjeet käsittelymaksun suorittamiseksi.