Valplista

Foto: 
Harri Nurmela

På valplistan kan den som letar efter en valp se valpar som är till salu per ras. Vid valpkullarna kan man studera specialklubbarnas sidor, uppgifter om valpens föräldrar samt rasstandarder.

På valplistan kan man se hur många valpar som finns i förmedlingen samt vilket valparnas pris är enligt rasen. På sidorna syns uppfödarens namn och postort. Uppfödarens kennelnamn fungerar som länk till den valpkullsspecifika listan. Genast när en ägare anmäls åt en valp försvinner den från valpförmedlingens sida.

I de valpspecifika uppgifterna visas uppgifterna om uppfödaren samt information om rasen, grunduppgifterna om valparnas mor och far, valparnas uppgifter samt deras stamtavla över 6 generationer. Dessutom kan man se i tjänsten hälsouppgifterna, provresultaten och utställningsresultaten för valparnas mor och far. Tjänsten visar också valparnas föräldrars tidigare valpkullar samt deras hälsoresultat och övriga resultat.

Uppfödaren kan lägga valpar till valplistan

Uppfödaren kan lägga hela valpkullen till Kennelklubbens valplistan via Omakoira-tjänsten, om uppfödaren har undertecknat uppfödarförbindelsen. Valparna kan fås till valplistan när valpkullsanmälan har gjorts i Omakoira-tjänsten. Om valpkullsanmälan har skickats som pappersversion kan valparna inte läggas till valpförmedlingen. Valparna försvinner från förmedlingen när valpens ägare gör ägaranmälan eller på den dag som har angetts i valpkullsanmälan som slutdatum för förmedlingen. Valparna syns i valplistan som standard i 3 månader, uppfödaren kan ändra på tiden till max 6 månader. Uppfödaren kan också själv avlägsna valpar från förmedlingen via Omakoira-tjänsten.