Så här beställer du remiss

BOAS-test, armbågs- och höftledsröntgen, ryggröntgen, röntgen av armbågsledsinkongruens (INC), röntgen av osteokondros i bogleden (OC), patellaundersökning, hjärtundersökning, syringomyeliundersökning, ögonlysning, leverundersökning, härstamningsundersökning och Kennelklubbens veterinärintyg. Du kan även beställa remiss till avelsgranskning eller för att anmäla att hundens luftvägar har opererats (BOAS). Digital förhandsremiss är obligatoriskt fr.o.m. 3.1.2022. Veterinären/Kennelklubben kan spara resultatet först när remissen har gjorts.

Remisser som beställts efter 1.1.2022 är giltiga endast för en viss tid; remisser som beställts efter 1.1.2022 är giltiga i 6 månader och remisser som beställts efter 7.12.2022 är giltiga i 12 månader från beställningsdatumet. Oanvända remisser upphävs efter att tidsfristen gått ut. Beställaren kan emellertid få extra tid för remissen mot en avgift. Förlängning av giltighetstiden ska beställas inom en månad före giltighetstiden av remissen går ut. En oanvänd remiss raderas om ägarbyte görs till hunden.

Du behöver användarkoder till Omakoira-tjänsten för att kunna beställa en förhandsremiss. Har du redan ett Omakoira-konto kan du logga in i tjänsten direkt. Om du inte ännu har ett konto, klicka på ”Skapa ett konto och betala remissen”. Om du inte är medlem i Kennelklubben, får du tillgång till en begränsad vy av Omakoira-tjänsten. Du behöver dina personliga bankkoder eller mobil ID för att skapa ett konto.

Obs! Om din hund inte tillhör en ras som är godkänd av FCI eller Kennelklubben bör hunden registreras antingen i FIX- eller Er-registret före beställning av förhandsremiss.

 

Jag har redan ett Omakoira-konto

Har du glömt ditt lösenord?