Agilityn yksilö- ja joukkuekilpailujen maailmanmestaruudet ratkottiin viikonloppuna 22.–25. syyskuuta Zaragozassa Espanjassa. Suomen joukkue teki suomalaisen agilityurheilun historiaa ja toi kotiin ensimmäistä kertaa maksien hopeisen MM-joukkuemitalin.

Agilityn joukkuemaailmanmestaruus ratkaistiin kilpailemalla hyppy- ja agilityradoilla. Voittajat ratkottiin kaikissa kolmessa kokoluokassa: mini, medi ja maksi. Ratojen yhteenlasketut pisteet ratkaisivat lopullisen tuloksen. Suomen maksijoukkue sijoittui jo ensimmäisenä kilpailupäivänä kolmanneksi hyppyradalla.

Perjantaina kilpailtiin agilityradalla, josta saadut tulokset riittivät viemään Suomen maksijoukkueen joukkuekilpailun toiselle sijalle. Joukkue koostui neljästä koirakosta: Jaakko Suoknuuti ja bordercollie Dao, Janita Leinonen ja bordercollie Fu, Santtu Stenberg ja bordercollie Rai Rai sekä Tuulia Liuhto ja bordercollie Pirtu.

Maksien MM-joukkuekultaa vei Venäjä, joka ainoana joukkueena onnistui taituroimaan kahdeksan puhdasta nollaa. Kolmanneksi sijoittui Saksa, jonka Daniel Schröder ja bordercollie Gin kellottivat kokonaiskilpailun nopeimman ja Anne Lens ja bordercollie Chi toiseksi nopeimman ajan.

Myös yksilökilpailuista Suomelle saatiin mitali, kun Sanni Kariniemi ja shetlanninlammaskoira Goa voittivat pronssia mediluokassa.

Lue lisää Suomen Agilityliiton tiedotteesta

26.9. klo 12.03 Tiedotteeseen korjattu Sanni Kariniemen sijoitus mediluokassa.