Koiramessujen toinen tapahtumapäivä sujui iloisesti sinivalkoisten lippujen liehuessa itsenäisyyspäivän kunniaksi. Messuhumua oli ilmassa ja esimerkiksi myyntikojuilla riitti vilinää. Sunnuntaina palkittiin sankarikoiria, juhlittiin koiratanssin ja junior handlerien mestareita sekä valittiin näyttelyjen parhaat koirat. Koiramessut houkutteli viikonlopun aikana Messukeskukseen kaikkiaan 34 000 kävijää. Yleisömäär&a

Sileäkarvainen noutaja ja dandiedinmontinterrieri olivat sunnuntain koiranäyttelyjen kirkkaimmat tähdet. Sileäkarvainen noutaja Castlerock Simply Magic on Koiramessuilla järjestetyn Voittaja 2015 -koiranäyttelyn paras koira. Koiran omistaa Anette Dyrên Ruotsista.

Toiseksi kauneimmaksi valittiin iso villakoira Da Maya Huffish Copyright Woman, omistajat Sandell Charlotte ja E Torrealba Zuleika, Ruotsi. Kolmanneksi parhaaksi sijoitettiin bullmastiffi Librrani's High Performance Alonso, omistajat Alaluusua Viivi & Durrani Imran & Timlin Satu ja neljäs oli bedlingtoninterrieri L'end Show Metti Surprise At Glare, omistaja Pykhtar Elena, Venäjä.

Arvostetun näyttelyn parhaat koirat sijoitti järjestykseen ruotsalainen Paul Stanton.

Voittaja Puppy Show -pentunäyttelyssä parhaaksi koiraksi valittiin Taina Niemelän dandiedinmontinterrieri Dariant Mexico. Toiseksi tuli samojedinkoira Ikiliikkujan Gracious Glory, omistajana Elise Lehtinen. Kolmanneksi sijoittui kääpiösnautseri Willken Martini, jonka omistaa Vappu Laakso. Pentunäyttelyn neljäs oli Jaana Karenmaa-Nurmisen lhasa apso Diamella La Isla Bonita. Parhaat pennut arvosteli sunnuntaina Rune Fagerström.

Voittaja 2015 -koiranäyttelyyn osallistui yli 7000 koiraa ja Voittaja Puppy Show’hun noin 800 pentua.

Koiratanssin Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen yksilökilpailuissa koettiin jännittäviä hetkiä ja kovatasoisessa kilpailussa Suomen Sanna Lipponen ja bordercollie Dragunovtiger veivät Freestylessa hopeaa. Myös HTM:ssä hopea tuli Suomen Mari Muhoselle ja australianpaimenkoira Tres Colores Isla Bonitalle.

Ensimmäisiksi Freestylessa sijoittui Ruotsin Jonna Smedberg ja bordercollie Lizzroys Zoya ja kolmanneksi Suomen Susanna Ekblom ja bordercollie Cabaroo Dances on Ice. HTM:ssä kulta meni Tanskaan Rytcher Lauridsen Sidselille ja bordercollie Germal Pradalle ja pronssi Ruotsiin Anna Larssonille ja bordercollie Strandängens Flynnille.

Sunnuntaina ratkaistiin myös junior handlerin Suomen mestaruus. Kovatasoisen kilpailun voitti Jonna Lehto Piikkiöstä.

Katso lisää tuloksia osoitteesta www.koiramessut.fi

Kuvia messuhumusta voit katsoa Koiramessujen Facebook-sivuilta